Nu är Miras och mina valpar en vecka gamla och har fått sina fina namn! Det har varit lite klurigt att få till det, tror jag. Inte lätt att namnge hundar i Q-kullen som alla ska börja på Q;-) Sofia på kennel Sofalex har verkligen gjort ett bra jobb.

Qenza, Qira och Qivik - spännande namn allihop. Speciellt hedrad känner jag mig över hannamnet Qivik. Han är uppkallad efter Kivik på Österlen. Jag älskar ju Österlen och brukar hålla till där mest varje sommar. Sen kommer jag ju från Skåne också och är född alldeles nära Österlen. Kika gärna mer på Q-kullens sida på kennel Sofalex.

Här kommer namn och bild på valparna en vecka gamla (foto Sofia W Larsen):

Sofalex Qenza (tik)

 

Sofalex Qira (tik)

 

Sofalex Qivik (hane)

 

Och här är stamtavlan för valparna:

Sofalex Q-kull

Inavelsgrad: 1,0%.

SE UCH Malvetorp Janos, HD B, stubbsvans

Youhais Bror Basti, HD A

Solskåbacka Lady Gullviva, HD A, stubbsvans

Zkrubbe's Tidsel "Mira", HD A My Bonnie Richard Svedsketaerte
Vindrosens Esmeralda, stubbsvans